Калкулатор паушалног пореза

Водич за пословање

Како би ти олакшали пословање и помогли у доношењу пословних одлука, на овом месту можеш да нађеш серију водича „Како да започнеш и водиш свој посао?“. Ово су водичи кроз лавиринт прописа који ће ти помоћи да увек будеш у складу са прописима, али и да сагледаш све опције које имаш на располагању за доношење важних пословних одлука . Водичи су реализовани кроз пројекат “ЕУ за боље пословно окружење” које спроводи Светска банка, заједно са Министарством Привреде, а уз подршку Европске уније. 

Први у низу је Водич за ИТ индустрију, а ускоро ће на овом месту бити доступни Водичи за још девет сектора, почевши са онима из области угоститељства - ресторани, кафићи и кетеринг; услуга смештаја и хране; трговине на мало; отварања фризерских и салона лепоте; отварања ауто сервиса и одржавања возила.

Циљ водича „Како да започнеш и водиш свој посао?“ је да на једном месту и на детаљан начин буду приказани услови за пословање. Намењен је свима који желе да започну, или су већ започели свој посао, као и онима који већ неко време послују и суочавају се са питањима везаним за редовно пословање. 

Посебно смо обратили пажњу да водич буде практичан и да брзо можеш да нађеш теме и препоруке које су ти у датом тренутку релевантне. У водичу је дат велики број примера, илустрација и савета на шта посебно треба да обратиш пажњу у типичним ситуацијама из свакодневног пословања. Верујемо да ће ти водич својим садржајем и форматом бити корисно средство и да ће допринети успешнијем и лакшем пословању.

Представљени водич ће кроз конкретно и практично образложене услове пословања, приказане на једном месту, допринети предвидивијем и повољнијем пословном окружењу. У приручнику ћеш наћи и везе са са Регистром административних поступака за привреду – на којем се на једном месту налазе информације о свим поступцима које спроводе органи јавне управе, а намењени су привредницима.

Захваљујемо се свима који су својим сугестијама, искуством и добром вољом помогли да овај Водич буде користан и садржајан!

 * Овај текст настао је у оквиру пројекта „EU4BE – EU за боље пословно окружење", који спроводи Светска Банка, у сарадњи са Републичким Секретеријатом за јавне политике, Министарством привреде и Министарством за европске интеграције, а уз подршку Европске Уније. Ставови у овом тексту припадају искључиво ауторима текста, и не представљају нужно ставове Светске Банке, њених партнера на овом програму и Европске Уније.