Kalkulator paušalnog poreza

Na šta da dodatno da obratiš pažnju prilikom zapošljavanja radnika?

Водичи за пословање

Proizvodnja hrane - proizvodnja hleba, svežeg peciva, kolača, džema i ajvara -
  1. Potrebno je da imaš lice koje je u stalnom radnom odnosu i koje će da bude odgovorno i stručno za sprovođenje dobre proizvođačke i higijenske prakse, kao i primenu HACCP protokola ( na deo vezan za HACCP protokol);

  2. Organizuješ posao tako da imaš zaposlena lica koja će da omoguće dobru higijensku praksu pri rukovanju hranom, uključujući zaštitu od kontaminacije, kao i kontrolu štetočina; 

  3. Obezbediš da lica koja su odgovorna za razvoj i održavanje postupaka koji se tiču HACCP protokola budu adekvatno obučena za obavljanje tog posla – programi obuke lica u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa hrane treba da budu usklađeni sa posebnim propisima.

Ako ne odrediš odgovorno lice za sprovođenje dobre proizvođačke i higijenske prakse, inspektor koji bude ispitivao da li si ispunio sve obaveze po ovom osnovu, može da pokrene prekršajni postupak na osnovu kog sud možeš platiš kaznu u rasponu od 30.000 do 50.000 dinara.