Калкулатор паушалног пореза

Најчешћа питања


Одговор

Poštovana,

Ne postoji ni jedan drugi način osim da se obratite inspekcijskim organima.

Ukoliko se radi o tome da Vam poslodovac ne uplaćuje redovno poreze i doprinose, Vi imate na raspolaganju mogućnost anonimnog prijavljivanja preko Kontakt centra za predstavke i pritužbe privrede i građana republičkim inspekcijama. Kontakt centar prosleđuje nadležnoj poreskoj inspekciji koja će obraditi Vašu prijavu i u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti. 

Možete im se obratiti putem sledećeg linka


Одговор

Poštovani,

ukoliko ste stavili radnju u status mirovanja onda možete navesti da ste obavljali delatnost 10 meseci. U suprotnom, morate navesti da ste radili 12 meseci.


Одговор

Poštovani,

Poreska uprava će u periodu 10-15. januara 2020. godine za sve postojeće preduzetnike paušalce, doneti rešenja u elektronskom obliku i obveznicima će biti rešenja dostavljena u poresko sanduče na portalu Poreske uprave.

Poreska uprava donosi dva rešenja (rešenje za porez na dohodak građana i rešenje za doprinose za obavezno socijalno osiguranje). Takođe, obvezniku će biti dostavljen Izveštaj o načinu utvrđivanja poreske osnovice za tekuću poslovnu godinu, a koje će zajedno biti uručeno sa donetim rešenjima za tekuću poslovnu godinu.

Poreska obaveza utvrđena navedenim rešenjima se odnosi na porez na dohodak građana i za doprinose za obavezno socijalno osiguranje za 2020. godinu.


Одговор

Поштовани,

као предузетник који се самоопoрезује, докле год вам је активна предузетникчка радња имате обавезу да плаћате доприносе. 

Регистрација

Регистрацијом резервишите свој ницкнаме за коментарисање и добијајте најновије информације из света предузетништва.

Уз подршку Британске амбасаде и у партнерству са Кабинетом председнице Владе Србије, Министарством привреде и Министарством финансија