Калкулатор паушалног пореза

Google мапирање

ЛОЦИРАЊЕ ПРЕДУЗЕЋА НА GOOGLE MAPS

Отворити страницу Google my business и изабрати опцију „Управљај“.

Picture1.png

Унети назив предузећа.

Унети категорију предузећа, приликом уноса категорије предузећа неопходно је изабрати један од могућих избора са падајуће листе.

Picture2.png

Унети адресу предузећа, односно: улицу и број на којој се предузеће налази, поштански број и град.

Области у којима предузеће пружа услуге је опционо, није неопходно уносити их.

Picture3.png

Унети број контакт телефона предузећа и УРЛ адресу активног wеб сајта, овај корак је такође опциони, али је веома препоручљиво унети ове податке уколико они постоје за предузеће у питању.

Након овог корака креиран је Google my business налог, овај налог користи се за допуни и измену информација о предузећу на гоогле мапи.

Након овог корака неопходно је обавити процес верификације, у већини случајева процес верификације биће неопходно извршити поштом, односно на адресу унету приликом креирања налога у року од 15 дана стиже писмо из Google-а у коме се налази верификациони код.

Picture4.png

За верификацију адресе предузећа потребно је улоговати се креирани налог на сајту Гоогле мy бусинесс затим ићи на опцију верификујте и у квадратић унети код који је стигао поштом.

Овај налог такође можете користити за ажурирање информација, рецензија, слика и слично. Такође ако је потребно можете унети адресу нове локације предузећа, а по потреби могуће је обрисати адресу предузећа са гоогле мапе, а могуће је и уколинити предузеће приликом затварања.

Picture5.png

Важна напомена: налог на сајту google my business аутоматски се повезује за г-маил налогом на коме је корисник улогован приликом креирања налога на сајту google my business. Да бисте се улоговали на налог на сајту google my business најпре је неопходно да се улогујете на g-mail са којим је линкован google my business налог.

Линк ка видео туторијалу ”Kako postaviti preduzeće na Google Maps”:


Инфо пулт

Будите проактивни!

Поставите питање или покрените иницијативу!

Регистрација

Регистрацијом резервишите свој ницкнаме за коментарисање и добијајте најновије информације из света предузетништва.

Уз подршку Британске амбасаде и у партнерству са Кабинетом председнице Владе Србије, Министарством привреде и Министарством финансија